Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto kupić PS4 czy lepiej zmodernizować kompa?

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Stoję przed dylematem. Mianowicie za 2-3 miesiące będę miał odłożoną sumkę około 2 tysięcy złotych, i zastnawiam się, czy lepiej kupić sobie PS4 plusa itd czy też zmodernizować kompa. Może podam najpierw obecną specyfikację kompa:

i5-3570k

Gigabyte GTX 780 Ghz

Kingston HyperX Blu 2x4GB + 1x8GB

Zasilacz XFX Core 750W

Płyta gł Asus P8Z77 M-Pro

Ważnym aspektem dla mnie przy graniu jest zdecydowanie jakość i płynność. Ktoś może się szerzej wypowiedzieć? Będę wdzięczny za wszelkie porady. Miałem wcześniej PS3 i X360, ale ten drugi mnie wkurwił koniecznością płacenia XBL, a PS3 sprzedałem jak dowiedziałem się że wyjdzie PS4 aczkolwiek kupowałem tam Plusa bo darmowe gry co miesiąc itd.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Aha.. Niby czemu nie możesz podkręcić procesora? Mnożnik odblokowany (literka k na końcu), zasilacz i płyta główna też dobra. Nie widzę przeszkody.

@top

Na chwilę obecną nie opłaca się kupować ps4. No chyba, że chcesz ciągle grać w 3-4 gry. Poczekaj aż konsola stanieje (a już zaczęła tanieć) i pojawią się dobre gry.

//Sorka za głębokie wykopy ale musiałem to napisać. 

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

chłodzenie i podkręcaj procka... Potem ps4 w zestawie z GTA V za 3 czy 4 miesiące... Komputer uciągnie wszystko na maksymalnych ustawieniach... Procka pewnie nie możesz podkręciźć bo masz włączone zabezpieczenie w biosie/uefi (wyłącz jak jest) Jak komp Ci muli to kup sobie dysk ssd... (chyba umiesz instalować system co nie?) Ja na Twoim miejscu kupiłbym jakiś monitor 3D :)

Edit: i głośniki :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...